Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Köszöntöm Önöket a közeledő 2020/21-es tanév kezdete alkalmából! Valamennyi tanulónknak megköszönöm az elmúlt tanévben tanúsított helytállását, a tisztelt szülőknek a támogató segítséget, az áldozatkész munkát a pedagógusainknak és az intézmény valamennyi dolgozójának. Ismét egy rendkívüli év elé nézünk, így változatlanul szükség van az iskolaközösség együttműködésére, a kölcsönös bizalomra és kitartásra.

2020. szeptember 1-én hagyományos nevelési-oktatási rend szerint kezdődik a tanítás.

2020. szeptember 1-én a tanévzáró – nyitó ünnepségünket az alábbi rend szerint tartjuk:

7.45 megjelenés ünnepi ruhában

1. tanóra 7.45 – 8.30: 5. évfolyam díszterem ünnepélyes tanévnyitó

6.7.8.10.11. és 12. évfolyam tanulói az osztálytermekben gyülekeznek és az elmaradt tanévzáró ünnepségen vesznek részt.

A 9. évfolyam tanulói számára osztályfőnöki órát tartunk.

A bejövő 9. évfolyam ünnepélyes tanévnyitója a díszteremben lesz a 2. órában.

Ezen a napon 4 órát tartunk az intézmény tanulóinak, ebédelni a bejövő évfolyamon szeptember 2. szerdától, régi tanulóinknak szeptember 3-án csütörtöktől a jelentkezések rögzítése után lehet.

A 2020/2021-ES TANÉVBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND

AZ ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUMBAN

Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

A gyermek az iskolába bármilyen betegség után kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet a szülő aláírásával látja el. A házirendünk mulasztásra vonatkozó szabályait, az osztályfőnökkel való kapcsolattartást kérem szigorún betartani.

Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosának kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket megtesszük. Kérem, hogy ez esetben az érintett szülők az osztályfőnökön keresztül értesítsenek.

Mivel közösségi tereinkben a védőtávolság nem tartható be, az ott tartózkodás idején kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. Az iskolában a csengetési rendet úgy fogjuk kialakítani, hogy az támogassa a tanórák közötti szünetben a védelmi intézkedések betartását, és elősegítse a védőtávolság megtartását.

A nyári szünidő alatt mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztünk.

Az induló tanévben az osztályok, tanulói csoportok vándorlása miatt a tantermekben délelőtt és délután felületfertőtlenítést végzünk.

A megfelelő védőtávolság betartása különösen fontos a mosdókban, illetve az öltözőkben, ezért a tornaórák előtti és utáni öltözésnél elkerülendő az öltözőkben történő csoportosulás.

Az első félévben esedékes, nagy létszámú tanuló vagy pedagógus egyidejű jelenlétével járó rendezvény megszervezése során tekintettel kell lenni az előírásokra, a létszámkorlátozásokra, így

munkatervi programjainkról az érintettekkel történő egyeztetés után történik döntés.

Az őszi szülői értekezleteket a járványügyi előírások betartása mellett megtartjuk.

IGYEKSZÜNK MINDENT MEGTENNI AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN, EHHEZ MINDEN JAVASLATOT, SEGÍTSÉGET KÖSZÖNETTEL FOGADUNK A SZÜLŐI KÖZÖSSÉG RÉSZÉRŐL.

Kérem a szülők tájékoztassák gyermekeiket, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető higiénés szabályok betartása.

Az intézményben a bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk. Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét. A szociális helységekben a szappanos kézmosás lehetősége biztosított. Kéztörlésre papírtörlőket használunk.

Az egyes tevékenységeket megelőzően és azokat követően szappanos kézmosással vagy alkoholos kézfertőtlenítéssel kell biztosítani a személyes tisztaságot.

A gyermekeknek tanítsák meg az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés.

Az étkezés előtt és után kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekeknek az alapos szappanos kézmosására vagy kézfertőtlenítésére.

A menzai étkezéseket szigorú ebédelési renddel szervezzük meg az órarend függvényében, hogy az osztályok keveredése elkerülhető legyen, sorban állás esetén pedig a tanulók köteleseka védőtávolságot betartani.

Az étteremben a közös használatú eszközök helyett célszerűbb az egyéni igények biztosítása, így minden menzás tanuló használjon saját evőeszközt, hozzon kulacsot.

Köszönöm együttműködésüket és minden segítségüket, amivel hozzájárulhatunk a 2020/21-es tanév eredményes és biztonságos lebonyolításához. Kérem kövesség nyomon információinkat az intézmény honlapján, az e- KRÉTA rendszerben, illetve kérdéseikkel forduljanak bizalommal az osztályfőnökökhöz és az iskolavezetéshez.

Nyomatékosan kérem az iskola közösségéhez tartozókat, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatosan hiteles forrásokból tájékozódjanak.

Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas.hu felületein kell követni.

Szilasné Mészáros Judit intézményvezető

A hozzászólások le vannak tiltva.