Támogatói program

Előzmények

A Vörösmarty Mihály Gimnázium – mint általában az oktatási intézmények – küzd a finanszírozás okozta nehézségekkel. Gyakorlatilag az intézmény pénzügyi helyzete csak a napi működési költségekre, ill. a fenntartásra elegendő, azonban saját erőből az intézmény nem képes olyan fejlesztésekre (sőt, egyes esetekben a szinten tartásra sem), melyek egyébként szükségesek lennének az oktatás színvonalának, ill. a környezet állagának fenntartásához, emeléséhez.
Az iskola többször fordult már a szülőkhöz a felmerülő problémákkal, de sok szülő/támogató is jelezte/jelzi segítségét. Az igények és a lehetséges önkéntes támogatók azonban csak szerencsés esetben találkozhattak össze.

Mi a Támogatói program?

A Támogatói program tulajdonképpen a VMG aktuális igényeinek hivatalos listája. (illetve ennek menedzselése), amelyen szereplő tételekre – szigorúan önkéntes alapon – jelentkezhet bármilyen pártoló (szülők, cégek, szervezetek, öregdiákok). Meggyőződésünk, hogy sokan szívesen segítenének az iskolának társadalmi munkával, eszközökkel, tárgyakkal. Az éppen leginkább szükséges eszközök és tevékenységek felsorolására szolgál az igénylista, melyet jelen honlapon teszünk közzé.

Nem elsősorban pénzről van szó! A lényeg az önkéntes és lehetőségekhez igazított segítségnyújtás (saját) gyermekeink tanítási feltételeinek, környezetének jobbá tétele érdekében. 

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium több, mint 50 éves múltjával a térség egyik vezető oktatási intézménye, az évek során több ezer diák tanult és érettségizett itt, nálunk. A volt diákok fontos gazdasági-társadalmi pozíciókat töltenek be. Ha Ön olyan cégnél, szervezetnél dolgozik, ahol lehetséges valamilyen eszköz vagy szolgáltatás felajánlása, esetleg pénzadományra van mód, kérjük jelezze ezt a döntéshozó felé! Ez az egyik leghatékonyabb mód az iskola támogatásra.

A meghirdetett tételekre jelentkezők felveszik a kapcsolatot az iskolával (az erre kijelölt személlyel) és a kivitelezés feltételeit egyeztetik. Ezt követően a tétel az igénylistában a „folyamatban„, majd végül a „megvalósult” jelzést kapja, természetesen az adományozó megnevezésével együtt (vagy akár anonim is maradhat).

A honlapon kifejezetten erre a célra „Szponzori/Támogatói oldalt” kívánunk fenntartani, melyen adományozóinknak lehetőséget biztosítunk rövid hirdetés (banner, ill. link) elhelyezésére. Iskolai ünnepélyeinken rendszeresen meg kívánjuk köszönni támogatóinknak (felsorolás erejéig) az adományokat, illetve konkrét esetekben lehetővé tesszük a felajánló részére pl. a díjak személyes átadását is.

Természetesen a támogatói program integrálja az iskola két alapítványának meglévő támogatói rendszerét és a közvetlen pénzadományokat is. (Az alapítványokról bővebben: itt)

Érd, 2010 .október 12.


Igénylista

Tisztelt leendő Felajánló!

Az alábbiakban a Vörösmarty Mihály Gimnázium – Támogatói Program  aktuális igénylistáját találja. Amennyiben valamelyik tételben Ön szívesen segítene Iskolánknak, kérjük vegye fel a kapcsolatot az erre kijelölt személlyel a részletek pontosítása miatt!

Elérhetőségek:

2030 Érd, Széchenyi tér 1.
Tel./Fax: 06-23-365 671 vagy 06-23-367-229
vmg@vmg-erd.hu

Jelenlegi igények listája

Ssz.

Igény rövid leírása

Állapot

Kapcsolattartó

1

Bármilyen informatikai eszközöket (nyomtatók, monitorok stb.), számítógép alkatrészeket (RAM modulok, alaplapok, processzorok stb.) örömmel fogadunk a meglévő elavult, amortizálódottak helyébe.

Meghirdetve:

2013.10.22.

Török Zoltán

2

Tavaszra 2 szaletli felállítását tervezzük az udvarra.

Meghirdetve:

2010.10.22.

Szilasné Mészáros Judit

3

Könyvtárunk állományának növelésére: a felelőssel egyeztetve konkrét, vagy témakörös szépirodalmi könyveket várunk, esetleg jutalomkönyv felajánlásokat.

Meghirdetve:

2010.10.22.

Ungvári Zsolt

4

Szívesen vennénk DVD (eredeti) filmek felajánlását is filmtárunk folyamatos bővítéséhez.

Meghirdetve:

2010.10.22.

Ungvári Zsolt

5

Keresünk meglévő projektorainkhoz izzólámpát, mert beszerzésük – magas áruk miatt – megoldhatatlan.

Meghirdetve:

2010.10.22.

Török Zoltán

6

Keresünk szakértő céget/vállalkozót, aki jártas kamerarendszerek telepítésében. Iskolánk területén (folyosók ill. az udvar megfigyelésére) kb. 12-16 db kamerát szeretnénk elhelyezni (kép és hang rögzítés is szükséges). Szívesen veszünk felajánlásokat az ehhez szükséges anyagok, berendezések előteremtésében, valamint a tervezési, kábelezési, szerelési feladatok tekintetében.

Meghirdetve:

2014.01.28.

Pallagi László

Amennyiben mégsem talált konkrét meghirdetett tételt, de úgy érzi, valamilyen formában mégis támogatná iskolánkat, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Segítségét előre is köszönjük!


Megvalósult fejlesztések, adományok

Az alábbiakban időrendben mutatjuk be az adományokat, melyeket ezúton is nagyon köszönünk!

11db vetítővászon, 5db flipchart tábla, 2db digitális tábla
2013. szeptember
AMARA Magyarország Kft.

2db HP ProBook 4530s Laptop + 2 db Acer K330 Led Projektor + 2db Projektor vászon 2012.október 1.
Szülő (6.e, 7.e)

Vörösmarty összes költeménye
2012.
Nagyszülő (11.d)

Teremfestések
2012.október 1.
Szülő (8.e)

Kerti padok
2012. május 2011. május
12.évfolyam

Az udvarban 8 darab kerti pad elhelyezése
Folyamatban: 2011. február
Szülő

Kb. 200 db DVD film felajánlása egy iskolai filmtár létrehozásának céljából.
Átadás: 2011.01.10.
Pallagi család

Négy szakteremben a fix telepítésű projektorok illetve vetítővásznak konzolainak gyártása, felszelése, kábelezési feladatok elvégzése.
2011. január-február
PROCOPLAN Kft, Érd

6 db használt, felújított projektor adományozása ill. egy saját készülékünk kijavíttatása.
(Melyet munkaközösségenként egy tanterem projektorral való ellátására tudunk felhasználni.)
2011. január
Batha Róbert (1db)
Pallagi László (1db+jav.)
Szabó Tamás (1db)
Wéber Tamás (1db)
Plandisoft Kft. (2db)

A fszt. 18-as tanteremben a „Mozgókép és médiaismeret” és az „Ének-zene” c. tantárgyak oktatásához komplett Multimédia Rendszer kiépítése: médiaszekrény asztalos munkái, meglévő szekrények felújítása.
2010.09.23.
JO-KA-PI Kft.

A fszt. 18-as tanteremben a „Mozgókép és médiaismeret” és az „Ének-zene” c. tantárgyak oktatásához komplett Multimédia Rendszer kiépítése: projektor, motoros vászon, multimédia erősítő hangfalakkal, állványzatok, lejátszók, médiaszekrény, egyéb technikai felszerelések, kábelezés és beépítés, függönykarnisok, stb.
2010.09.23.
PROCOPLAN Kft, Érd

Teremfestés: 001-es
2010. szeptember
5.e osztály szülői közössége

Lépcsőház festés, lábazatjavítás, teremfestés
2010 nyár
KERT-REND-ÉRD KFT.

Tornaterem festése
2010
JORDÁKI KFT

VHS kazetták digitalizálása, videó archívum létrehozása az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium múltjából, életéből.
2010. augusztus – 2014. december
Pallagi László

Matematika-fizika komplex tanulmányi verseny I. helyezettjének díja: színes nyomtató
2009. november
2010. november
2011. november
Tóbiás József országgyűlési képviselő

Állófogadás biztosítása decemberben az előző évben kimagasló tanulmányi versenyeredményt elért tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak évente 
Osváth Jánosné, Osváth Party Service

2 db TV készülék
2009
Százhalombatta Önkormányzata

Színes fénymásoló, nyomtató
2009
Százhalombatta Önkormányzata

Teremfestés: 109-es
2009
Kós Károly Szakképző festő tanulói

Teremfestés: 201-es
2009
11.a tanulói

Teremfestés: 107-es
2009
10. e szülői közösség
Kós Károly Szakképző festő tanulói

Komplett rendezvény kivetítő rendszer adományozása a gimnáziumi nagyrendezvények (pl. szalagavató) lebonyolításához. Az ehhez szükséges folyosói kép- és hang továbbító eszközök, 1 db nagy méretű vászon, kábelezés, szerszámok és szerelés biztosítása.
Átadás: 2008.11.21.
Procoplan Kft., Érd