Közösségi szolgálat

Tájékoztató diákoknak

 

Kedves középiskolás Diák!

Bizonyára sokat hallottál már a közösségi szolgálatról, és foglalkoztat a kérdés: Miért nekem? Mire jó ez? Tudjuk és megértjük, ha elsőre nem találod érdekesnek, fontosnak, amire most mégis vállalkoznod kell.

Magad is tapasztalhatod, hogy egy gyorsan változó világban élünk, amelyben az emberek elrohannak egymás mellett, a sorsok és az értékek más dimenzióba kerülnek.

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy az önkéntesség, a másokért való felelősségvállalás, az egymásra figyelés, a kölcsönös megbecsülés, az akkor is „segítés”, ha nincs nagy baj, nagyon fontos, hogy kellő figyelmet, megbecsülést kapjon.

Ezen túl Neked is közvetlen hasznodra válhat e program, hiszen lehetőséged nyílhat megismerni számos munkahelyet, tevékenységek sorát, amelyekben tapasztalatokat szerezhetsz, esetleg ez által könnyebben tudsz dönteni, milyen pályát válassz. Bízunk benne, hogy a program kapcsán olyan események, tevékenységek részese leszel, melyek maradandó élményekkel gazdagítanak.

Fontos tudnod, hogy az 50 közösségi szolgálati óra igazolt megléte kötelező, feltétele az érettségi megkezdésének.

Javasoljuk, hogy a közösségi naplódra vigyázz, hiszen ezzel tudod majd igazolni, hogy teljesítetted a kötelező ötven órát. Minden alkalommal gondosan ügyelj, hogy igazolva legyen a teljesített időd. Arról se feledkezz meg, hogy lejegyezd, mivel foglalatoskodtál, s ennek kapcsán mit tapasztaltál, milyen élményekben volt részed, milyen gondolataid támadtak. Ez majd a tevékenység zárásakor lesz fontos.

Az 50 órát több projekt keretében, több év alatt is lehet teljesíteni. Arra is van lehetőség, hogy az 50 órát egy nagy projekt révén vagy több év alatt lefutó program keretében teljesítsd. Ha szívvel-lélekkel végzitek a feladatokat, számotokra is nyilvánvaló lesz, hogy egy fantasztikus programnak, egy életre meghatározó élménynek lettetek részesei.

 

Élményekkel teli, sok hasznos tapasztalatot adó közösségi tevékenységet kívánunk!

Iskolavezetés

 

 

torvenyi_hatter

tevhitek_a_kozossegi_szolgalatrol

gyakran_feltett_kerdesek

egyuttmukodesi_megallapodas

Tanuloi jelentkezesi lap uj