Vörösmarty-bál

KEDVES SZÜLŐK, TANÁROK, DIÁKOK!
TISZTELT HÖLGYEM, URAM!

A szülői közösség és a nevelői testület közös kezdeményezésére 2013 februárjában – hagyományteremtő céllal – elindítottuk saját alapítványi (jótékonysági) bálunkat, mely végül a „Vörösmarty-bál” elnevezést kapta. 

A rendezvény célja elsősorban a szülők és tanárok egymáshoz közelítése, valamint – jótékonysági bál lévén – egy-egy (évenként meghirdetett) konkrét cél megvalósításához adományok gyűjtése. Ebből a célból a belépő- és támogatójegyek árusításából befolyó összegen kívül várunk szülői illetve vállalkozói felajánlásokat tombolatárgyakra, esetleg egyedi adományra. A bevétel a tombolajegyek eladásával és a vendégek koktélbár fogyasztásával is növekszik. A bál szervezésében és a bevétel adott célra fordításában a Vörösmarty Mihály Gimnázium Alapítvány közreműködik.

A bálon országosan ismert, meghívott előadóművészek adnak kb. egy órás műsort (fellép az iskola diák- és tanári kórusa is). Ezután a közös vacsora következik: az első emeleti folyosón hangulatosan megterített asztaloknál. Asztalokat az osztályok szerint szoktuk szervezni, de igény esetén külön társaság részére is lehetséges teríteni. Az elfogyasztott menü a belépő megvásárlásakor, előre kiválasztott ételfajta (2 hús és egy vegetáriánus), melyet édesség követ. A belépő árában az ásványvíz is benne van. A vacsora után élőzenés tánc következik, amit a felajánlott tombolatárgyak kisorsolása követ. Ezután újra tánc, kifulladásig… A rendezvény ideje alatt koktélbár és büfé áll a vendégek rendelkezésére, társalgásra az első emeleti folyosó és a földszint erre kialakított asztalai adnak lehetőséget.

Hogyan lehet támogatni a bál bevételeit?

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium több, mint 50 éves múltjával a térség egyik vezető oktatási intézménye, az évek során több ezer diák tanult és érettségizett itt, nálunk. A volt diákok fontos gazdasági-társadalmi pozíciókat töltenek be. Ha Ön olyan cégnél, szervezetnél dolgozik, ahol lehetséges valamilyen tombolatárgy vagy szolgáltatás felajánlása, esetleg pénzadományra van mód, kérjük jelezze ezt a döntéshozó felé! Minden Vörösmarty-bállal összefüggő adományt megjelenítünk az Iskola honlapján (az adományozó megjelölésével – linkkel együtt), a tombolatárgyak húzásakor elhangzik az adományozó neve/tevékenysége, pénzadomány esetén ez a köszöntőben is megjelenik.

Természetesen szívesen fogadjuk magánszemélyek adományait is, de a legegyszerűbb támogatási mód, ha Ön belépőjegyeket vásárol és egy tartalmas szombat estét tölt Iskolánkban szeretteivel illetve vendégeivel!

Az első Vörösmarty-bál (2013) összefoglalója (videóval) itt megtekinthető.

Felhívás a 2014-es bálra: itt.