Értesítés középfokú beiskolázással kapcsolatosan

Tisztelt 4. évfolyamos és 8. évfolyamos tanulók! Tisztelt Szülők!

A középfokú beiskolázás eljárásrendje a szóbeli vizsgák után az alábbiak szerint folytatódik.

2015. március 11-ig  a honlapunkon nyilvánosságra hozzuk a jelentkezők felvételi jegyzékét és  az ideiglenes felvételi jegyzék megtekinthető március 11-től az iskola portáján. Telefonon nem áll módunkban tájékoztatást adni az elért eredményekről.

Az intézmény igazgatója az intézmény felvételi eljárási rendjében meghatározottak szerint saját hatáskörben dönt a jelentkezők felvételéről [Nkt. 50. § (1)].

A „minősítés”, azaz a felvételi döntés kétféle lehet: vagy sorszámot kap a tanuló, vagy elutasítást.

A sorszám kifejezi a középfokú iskola felvételi szándékát, és egyben a sorszámmal az adott tanulmányi területen rangsorolja is a tanulót az iskola.

Az elutasítás azt jelenti, hogy a felvételre jelentkező nem teljesítette a felvétel iskolai követelményeit.

A jegyzék a jelentkező azonosító adata mellett tartalmazza a jelentkezőnek a felvételi eljárásban elért eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét.

A honlapon nyilvánosságra hozott jegyzékben a jelentkező – ha nem adott meg jeligét – az oktatási azonosító számával szerepel, egyéb személyes adatai nélkül.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító Tanulói adatlapot kell kitölteni és postázni a Felvételi Központba. A módosításra az általános iskolában van lehetőség 2015. március 16-án és 17-én.

Azok a 8 osztályos gimnáziumba jelentkező tanulók, akik Tanulói adatlapjukat közvetlenül küldték meg a Felvételi Központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

A középfokú iskolák 2015. április 17-éig megkapják a Felvételi Központtól az egyeztetett felvételi jegyzéket. A felvételt hirdető középfokú iskola az egyeztetett felvételi jegyzék alapján, a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott határidőig, 2015. április 24-éig megküldi a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek, kiskorú jelentkező esetén a szülőnek, továbbá az általános iskolának is.

Tisztelettel: Szilasné Mészáros Judit

intézményvezető

A hozzászólások le vannak tiltva.