Barbenheimer

Szeptemberben egy dupla moziélményt biztosított nekünk  budapesti Alléé mozi. Egyik délután levetítették az Oppenheimer és a Barbie c. filmeket angol nyelven, párhuzamosan, két teremben. Így a diákok választhattak, hogy melyik filmet szeretnék megnézni, és arra ültek be. A Barbie-ra közel 30-an, az Oppenheimerre több, mint 40-en voltak kiváncsiak.

Mind a két film nagyon tetszett nekünk.

Oppenheimer: (9,3/10) A második világháború alatt Leslie Groves Jr. altábornagy J. Robert Oppenheimer fizikust bízta meg a szigorúan titkos Manhattan Projekt vezetésével: Oppenheimer és egy tudóscsoport évekig dolgozott az atombomba kifejlesztésén és megépítésén. ti Munkájuk 1945. július 16-án hozza meg gyümölcsét, amikor szemtanúi lehetnek a világ első atomrobbanásának, amely örökre megváltoztatja a történelem menetét.

Barbie: (7,8/10) Barbie és Ken életük idejét élik át Barbie Land színes és tökéletesnek tűnő világában. Amikor azonban lehetőséget kapnak arra, hogy elmerüljenek a való világban, olyan élményekben részesülnek, amelyek megváltoztatják az életüket. Amint megérkeznek, rájönnek, hogy a való világban teljesen más és gyakran megdöbbentő szabályok érvényesek. Miközben Barbie új kihívásokkal próbál szembenézni, Ken maga fedezi fel a patriarchátust.

A hozzászólások le vannak tiltva.