Pályaorientációs nap és Öregdiák konferencia a VMG-ben

2019. december 3-án, a Vörösmarty-hét keretében rendeztük meg a Pályaorientációs Napot, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan külsős és belső előadók, valamint VMG-s öregdiákok tartottak rövid előadásokat a diákságnak és érdeklődő volt tanáraiknak. Az Ötödik Öregdiák Konferencia keretében pedig 15 perces előadásokat hallgathattak az érdeklődők a 10-12. évfolyamig – ezeket 16 lelkes öregdiákunk tartotta a legváltozatosabb témakörökben, bemutatva azt, hogy mit tanulnak jelenleg az egyetemen, milyen tudást és készséget használnak leginkább középiskolai tanulmányaikból, illetve hogy milyen diákélet vagy éppen elhelyezkedési lehetőségek várnak az adott szakra készülőkre.

 

A diákok egyéni konzultáción vehettek részt az iskolapszichológusnál, Nagy Zsófiánál, illetve az informatikaterem is rendelkezésükre állt, ahol egy számítógépes program segítségével mérhették fel pályaorientációjukat. Tanulóink számos meghívott előadóval beszélgethettek szakmájukról, hivatásukról (orvos, betegápoló, szobrászművész, mérnök stb.) az arra kijelölt termekben.

 

A napot egy kerekasztal-beszélgetés zárta, melyre szeretettel vártunk minden érdeklődőt, kiemelten a 11-12. évfolyamról. Témája az egyetem melletti munkalehetőségek, a cserediák-programok illetve a külföldi tanulás és a szakkollégiumok előnyei voltak. A beszélgetésen részt vett többek közt Kührner László, Kiss Martin és Bozóki-Kecskés Boglárka öregdiákok, valamint a pályaorientációs nap két főszervezője, Molnárné Kállay Andrea igazgatóhelyettes asszony és Maróti Zsolt tanár úr. A délutáni program moderátora Varga Dorina 11. D osztályos tanuló volt, aki izgalmas és diákcentrikus kérdésekkel készült az eseményre.

 

A nap színes és változatos programjáról erre a hivatkozásra kattintva tájékozódhatnak.

 

A hozzászólások le vannak tiltva.