F I G Y E L E M ! BEIRATKOZÁS AZ ÉRDI VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM 2019-2020-AS TANÉVÉRE:

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

 

b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a „Beiratkozás középfokú intézménybe” felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

 

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

 

TEENDŐK A BEIRATKOZÁS NAPJÁN

 

Intézményünkben a beiratkozás 2019. június 21-én 8 és 15 óra között lesz.

Minden tanuló törvényes képviselőjének a megjelenés kötelező és be kell vinni a tanuló általános iskolai bizonyítványát, illetve a helyszínen be kell mutatni az intézmény által kiküldött felvételi határozatban kért dokumentumok eredeti példányát.

 

Emlékeztetőül:

A beiratkozásra a tanuló hozza magával az iskolai bizonyítványát, lakcímkártyáját, születési anyakönyvi kivonat másolatát, a kitöltött adatkezelési nyilatkozatot, valamint az oltási könyvét (csak bemutatásra), és a kitöltött egészségügyi felmérő lapot.

Külföldön született és/vagy külföldi állampolgár diák esetében kérjük az állampolgárságot igazoló okmány másolatát hozza magával.

 

Érd, 2019.05.30.

Szilasné Mészáros Judit

intézményvezető

A hozzászólások le vannak tiltva.