A frankofón jelenlét Magyarországon, avagy ezért is érdemes franciául tanulni….

A 11.a és 11.e osztályos francia nyelvet tanuló diákjainak a „Frankofón jelenlét Magyarországon” projekt keretein belül lehetősége nyílt október 27-én a Budapesti Peugeot Fábián szalon meglátogatására. Nádasi Soma és Vágó Dániel beszámolója:

Tanóráink után egyből elindultunk a Jászóvár utcai Peugeot szalonba. Érkezésünkkor a telephely igazgatója, Maul Ferenc, a lehető legkedvesebben, tárt karokkal fogadott bennünket. Gimnazistaként ő is franciát tanult, s jelen munkakörében, bevallása szerint, az angol mellett a francia nyelv igen hasznosnak bizonyul. Beinvitált minket a tárgyaló szobába, ahol gyors bemutatkozás, ismerkedés után a Peugeot márka történetéről tartott nekünk bemutatást. Megismertük a Peugeot gépkocsik sajátosságait és a vetélytársak gyártmányainak hátulütőit is. Szó esett még magáról a telephelyről, amit a beszélgetés után tüzetesen megtekinthettünk. Először a szalon előterét jártuk körbe, ahol a legújabb modellbe, a Peugeot 5008-ba is beülhettünk, tesztelhettünk a fedélzeti computert, de legnagyobb sajnálatunkra egy tesztkörre nem vihettük el. A másik modell, amit láthattunk, a Peugeot 3008-as volt, amely tavaly az év autója címet is elnyerte.

A következő állomás a telephely szerviz része volt, ahol betekintést nyertünk az ott dolgozó munkások feladataiba. Maul Ferenc úr nagyon igényesen mutatta be nekünk az ottani „életet” és jó pár hasznos információval gazdagodtunk a műhely látogatása során.

Szerintem, mindannyiunk nevében mondhatjuk, hogy egy nagyon jó hangulatú kiránduláson vettünk részt, ami a francia nyelv gyakorlati hasznát is megmutatta.

Terveink szerint a tanév során még meglátogatunk néhány, a magyar piacon tevékenykedő frankofón céget.

Merci beaucoup!

A hozzászólások le vannak tiltva.