Közlekedésbiztonsági ingyenes oktatás

Figyelem!

2015. március 1-jén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság kezdeményezésére a közlekedés és ezen belül a közúti közlekedés biztonságát szolgáló, közoktatási intézményekben végzett nevelési tevékenység szakmai támogatását célzó ingyenes Közlekedésbiztonsági Program indul.

http://www.tanuloknak.hu/

Fontos társadalmi célként kezeljük, hogy a szemléletformálás, a közlekedésbiztonsági alapelvek elsajátítása már fiatal korban, az első gépjárművezetői engedély megszerzése előtt megtörténjen, vagyis a diákok – akik a jövő gépjárművezetői – legyenek tisztában a felelős közlekedés társadalmi, etikai normáival, szabályaival.

Az interaktív, digitális tananyagok jó közvetítői a fentebb részletezett elképzeléseknek: segítik, és egyben felkészítik a gyermekeket, hogy elsajátítsák a felelős közlekedés alapszabályait (pl. közlekedési táblák és szituációk), felmérjék a közúti közlekedésben rejlő lehetséges veszélyforrásokat.

 

A 2015. március 1-jétől június 15-ig elérhető ingyenes oktatás előzetes regisztrációhoz kötött – regisztrálni a http://www.tanuloknak.hu/ weboldalon lehet.

Az érdeklődés felkeltése érdekében az intézmények között verseny indul, amelynek keretében értékes ajándékot nyernek a legaktívabb intézmények.

A verseny 2015. május 31-én zárul.

A programmal kapcsolatos információk megtalálhatók és letölthetők a projekt weboldaláról is: http://www.tanuloknak.hu/.

Kedves Tanulók! Kapcsolódjatok  be a programba!

 

Szilasné Mészáros Judit

intézményvezető

 

Budapest, 2015. március 10.

A hozzászólások le vannak tiltva.