Angol reggeli

Karácsonyi meglepetésként a 10. angol speces csoport tradicionális angol reggelit készített, amit jó étvággyal meg is ettünk.

Miből áll a hagyományos angol reggeli?

Az angolok aztán tudják, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés mind közül. Ez a náluk tradicionális reggeli fogás olyan bőséges és gazdag, hogy akár ebédnek is elegendő lenne.

Az angol reggelinek talán az a legfontosabb jellemzője más, például müzli reggelikhez képest, hogy meleg és átsült ételekből áll. Az angolok hisznek abban, hogy a gyomornak a legjobb, ha reggelire meleg ételt fogyasztunk. Ezért fontos, hogy a már elkészült hozzávalókat addig is melegen tartsuk, amíg nem kerülnek a tányérra.

Egyszer mindenképpen kezdjük a napot a hagyományos brit reggelivel, mert biztosan nem éhezünk meg délig. Megmutatjuk, hogyan is készül ez a kontinentális reggeli tál.

Hozzávalók:
2­­_angol_kolbász(világos_színű_grillkolbász),
2db­_túlérett_paradicsom,
3evőkanál_vaj,
2szelet_angolszalonna(baconszalonna),
1-2fej_gomba,
1_nagy_tojás,
bab(paradicsomos_vagy_sima_főtt_konzervbab),
2szelet_fehér_vagy_barna_kenyér,
só,
friss bors ízlés szerint.

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Egy serpenyőben kezdjük sütni ,öt percen át egy kis vajon, közepes lángon a kis kolbászokat.

Vágjuk fel a paradicsomokat hosszában és tegyük a megpirult kolbászokkal együtt egy hőálló edénybe.Helyezzük a sütőbe és süssük még tíz percen át. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, de az ételt hagyjuk benne, hogy melegen maradjon. Olvasszunk fel egy evőkanálnyi vajat egy serpenyőben és magas hőfokon kb. hét percig süssük a gomba fejeket. Dobjuk hozzá közben a bacont is, elég 3-4 perc is. Amint a gomba megpuhult, a szalonna pedig ropogóssá vált, helyezzük át ezeket az ételeket is a már elkészültekhez a sütőbe, hogy ezek is melegen maradjanak. A babot közepes lángon melegítsük fel a serpenyőben, nagyjából öt percen át, folyamatos keverés mellett.

Végül készítsük el a hagyományos tükörtojásokat serpenyőben úgy, hogy a sárgája egyben maradjon.  Pirítsunk kenyeret és kenjük meg a maradék vajjal.

Helyezzük a tányér közepére a tükörtojásokat, mellé a babot és a sült paradicsomokat, a tányér szélére a kolbászokat, köré a bacont és a gombákat. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Fantasztikus kezdése lesz ez a napodnak! Jó étvágyat hozzá!

A hozzászólások le vannak tiltva.