Moziélmény: Arrival

Decemberben mozilátogatáson vettünk részt.  Az Arrival című filmet néztük meg angolul, ami egy elgondolkodtató művészfilm a kapcsolatfelvétel nehézségeiről és szépségeiről. A filmről röviden:

Egy napon 12 hatalmas, különös alakú, sima felszínű tárgy ereszkedik alá az égből bolygónk 12 különböző pontján, majd kicsivel a Föld felszíne felett lebegve megáll, nyilvánvalóan várva arra, hogy megszólítsuk őket. Nem ismerjük nyelvüket, még kevésbé a szándékaikat, és a világ nagyhatalmainak vezetői ellenséges lépéseket fontolgatnak megelőzésként, bizonytalanságból, és egyre hisztérikusabb állampolgáraik megnyugtatására.

Ekkor kéri fel az amerikai katonaság Dr. Louise Banks nyelvészt, aki rengeteg nyelvet beszél, amik között szerencsére a fárszi mellett ott van a mandarin is, és borzasztó okos, ám egy személyes tragédia emlékei gyötrik. Louise és egy jó kedélyű matematikus a bizonyos időközönként megnyíló „helyi” űrhajó belsejébe indul, hogy megtalálják a közös nyelvet a különös, heptapod névre keresztelt idegenekkel.

letöltés

A hozzászólások le vannak tiltva.