Szeretettel gratulálunk a Nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett nyugdíjas pedagógusainknak

Érd Városáért Kitüntetésben részesült Városi Zsuzsa pedagógus, varosiaki a Vörösmarty gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE matematika-fizika szakának elvégzése után ide tért vissza tanárként, és a Vörösmarty Gimnáziumból ment nyugdíjba 2011-ben – részese volt tehát az intézmény első 50 évének. Diákjaira nagy hatással volt, közülük többen maguk is pedagógusok lettek.

Érd Város Életmű Díját Horváth Kinga történelem, kingaföldrajz szakos tanárnő vehette át aki friss diplomásként egy évig az óvárosi 1. sz. általános iskolában tanított majd 2013 évi nyugdíjba vonulásáig a Vörösmarty Gimnázium tanára volt. Kiemelkedő iskolai tevékenysége mellett rendszeresen publikált, továbbképzéseket, előadásokat tartott, több civil szervezet munkájában tevékeny részt vállalt.

szerenyiAz Érdi Tudományos Díjat idén Dr. Szerényi Gábornak adományozta a közgyűlés. A Vörösmarty Gimnázium biológia, kémia szakos tanára tevékenységével hozzájárult az iskola országos elismertségéhez, kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az iskola egy nyertes pályázatnak köszönhetően a környezeti nevelési mintaiskola-hálózat tagja lett. Tevékenységében ötvözi a pedagógiai munkát és a tudományos tevékenységet, több szakmai társaság tagja, több mint húsz könyve és számtalan cikke jelent meg rádió és televízió műsorokban is népszerűsítette a természettudományt. Az ünnepi megemlékezés nem lett volna teljes vers és dal nélkül. Az idei programot Szersén Gyula színművész előadása, a Harmónia Vegyes Kar, illetve az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola negyedikes diákjainak műsora tette még ünnepibbé.

Ádám Katalin

A hozzászólások le vannak tiltva.