Történelemverseny a VMG-ben

2017. november 10-én az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium történelem munkaközössége a 9. D (humán) osztály segítségével megrendezte immár régi hagyománynak számító történelmi tanulmányi versenyét.

 

 

 

 

A tanulók 13 órára érkeztek, majd a regisztráció és egy rövid megnyitó után írásbeli tesztfeladatokat oldottak meg a kijelölt termekben.

Intézményünk beiskolázási körzetéből nagy volt az érdeklődés, három teremben összesen 36 fő versenyzett. A diákok három tanév tanulmányaiból bizonyították tudásukat.

Az írásbeli forduló után Boros Tamás és Maróti Zsolt tanár urak irányításával egy játékos csapatversenyre került sor. A történelmi, illetve a művészeti ágakhoz és filmrészletekhez kapcsolódó kvízkérdések a reformációról szóltak, melynek épp idén volt az ötszázadik évfordulója. Az utolsó játékos feladatok során a Luther című film egy részletével kapcsolatban kellett válaszolni a feltett kérdésekre. A csapatok jól szerepeltek, mindenki csokoládéjutalommal a kezében várhatta az eredményhirdetést.

A vetélkedő ideje alatt megszületett az írásbeli eredménye. Nagy örömünkre a tanulók kiválóan felkészültek, így szoros verseny alakult ki. Az első négy helyezett olyan oklevelet kapott, amely bizonyítja, a tavaszi szóbeli felvételi beszélgetésen már nem kell részt venniük, mert teljesítményük alapján megkapják a maximális 50 pontot.

NÉV ISKOLA FELKÉSZÍTŐ TANÁR KÓDNÉV PONT
Sárosi Áron Érdi Bolyai János Általános Iskola Gajdó Gizella Síva 50
Giricz Bálint Százhalombattai 1. számú Általános Iskola Pluhár Márta VIII.Henrik 48
Balog Benjámin Érdi Bolyai János Általános Iskola Gajdó Gizella Széchenyi István 48
Mednyánszky Pál Martonvásári Beethoven Általános Iskola Bodó Tünde Nagy Péter cár 47

A győzteseknek gratulálunk!

A további eredmények a húzott jelige illetve a pontok szerinti sorrendben itt találhatók.

A verseny jó hangulatban zajlott és reméljük, hogy a vendégeink is kellemesen érezték magukat, miközben megismerkedtek egy kicsit az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziummal.

A hozzászólások le vannak tiltva.